espa
GR
EN
GR|EN

April 28, 2021

Tips για το σωστό βάψιμο των Πασχαλινών αυγών

Τα βασικά tips για το σωστό βάψιμο των αυγών.

  1. Χρησιμοποιήστε τα αυγά που λήγουν πιο σύντομα και όχι σε μεγάλο χρονικό διάστημα από τη μέρα που θα τα φτιάξετε, ώστε να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που ισχύει κάθε φορά που προορίζουμε τα αυγά μας για βράσιμο και ειδικά αν πρόκειται να τα βράσουμε πολύ καλά και όχι μελάτα. Η εξήγηση είναι απλή: όσο περνάει ο καιρός, το αυγό χάνει  το διοξείδιο του άνθρακα και την υγρασία του οπότε ξεκολλάει πιο εύκολα από την μεμβράνη που καλύπτει το ασπράδι.
  2. Το ξίδι βοηθάει τα αυγά να βράσουν χωρίς να σπάσουν, υπάρχει κι άλλος λόγος για τον οποίον δεν πρέπει να ξεχάσετε να ρίξετε λίγο μέσα στην κατσαρόλα: το ξίδι θα βοηθήσει την βαφή σας να κάτσει καλύτερα και να διαρκέσει περισσότερο στην επιφάνεια του αυγού.
  3. Στις βαφές του εμπορίου, καλύτερα να επιλέξετε μία βαφή ζεστού νερού καθώς θα δώσει πιο έντονο και σταθερό χρώμα στα αυγά σας.
  4. Τα λευκά αυγά παίρνουν έντονο κόκκινο χρώμα από τη βαφή. Ενώ τα μπεζ αυγά παίρνουν έντονο βαθύ.
  5. Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε στο ψυγείο, βγάλτε τα και δώστε τους χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, θα αποφύγουμε τις έντονες και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και δεν θα σπάσουν κατά το βράσιμο.
  6. Καθαρίστε τα με ένα νωπό πανί επιμελώς για να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά.
  7. Στρώστε στον πάτο της κατσαρόλας ομοιόμορφα ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι. Το πανί θα βοηθήσει στο να μην σπάσουν αυγά.
  8. Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα κόκκινα αυγά με ένα μεγάλο κουτάλι, αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι.
  9. Αφού στεγνώσουν καλά, με ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα βουτηγμένο σε ελαιόλαδο, γυαλίζουμε τα κόκκινα αυγά ένα-ένα.

Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών είναι ένα από τα παλαιότερα έθιμα του χριστιανικού Πάσχα. Η καταγωγή του φαίνεται πως βρίσκεται στη Μ. Ασία και από εκεί «ταξίδεψε» στην Ευρώπη και στους Χριστιανούς απανταχού. Στείλτε μας τα δικά σας μυστικά για το τέλειο βάψιμο!

Προϊόντα Συνταγής

Μοιραστείτε το!

Select Location