espa
GR
EN
GR|EN

November 04, 2020

Συμβουλές για τη Φροντίδα των Μαλλιών

Περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα.

Η φροντίδα των μαλλιών μας είναι εξίσου σημαντική με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Ενώ τείνουμε να καλύπτουμε τα άλλα μέρη του σώματος, τα μαλλιά μας υφίστανται πολλή ρύπανση, βρωμιά και χημικά. Επομένως, φροντίστε τα μαλλιά σας σωστά ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα:

  • Λούζετε τα μαλλιά σας συχνά

Το τακτικό πλύσιμο των μαλλιών διασφαλίζει ότι το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας δεν περιέχουν βρωμιά και υπερβολική λιπαρότητα. Ωστόσο, η σωστή συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας και τις προσωπικές προτιμήσεις σας. Εάν έχετε εξαιρετικά ξηρά μαλλιά, περιορίστε το λούσιμο σε δύο φορές την εβδομάδα. Εάν έχετε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, το λούσιμο των μαλλιών σας σε εναλλάξ μέρες μπορεί να βοηθήσει.

                                                                                                     

Δεν μπορείτε πραγματικά να ελέγξετε όλους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που βλάπτουν τα μαλλιά σας, αλλά αυτό που μπορείτε να ελέγξετε είναι το είδος των σαμπουάν που χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των χημικών ουσιών στο σαμπουάν σας, τόσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά σας. Στοχεύστε σε απαλά σαμπουάν που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σας.

Τα θειικά και τα parabens στα σαμπουάν χρησιμοποιούνται για τον αφρό και τη συντήρηση αντίστοιχα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος με την πάροδο του χρόνου και να αυξήσουν τον κίνδυνο ορμονικών διαταραχών. 

  •  Στεγνώστε Φυσικά τα Μαλλιά

Ναι ξέρουμε! Το πιστολάκι κάνει τα μαλλιά σας τόσο όμορφα όσο ενός "επώνυμου" είδωλου. Παρ'όλα αυτά το υπερβολικό στρώσιμο, με το πιστολάκι, μπορεί να βλάψει το τριχωτό της κεφαλής σας. Περιορίστε το σε περιπτώσεις που χρειάζεται να κάνετε styling. Το στέγνωμα με τον αέρα ή την πετσέτα μας, εφόσον λουστούμε είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα στεγνώσουμε. Ποτέ μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά και μην χτενίζετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το λούσιμο. Μην τρίβετε έντονα τα μαλλιά σας με την πετσέτα, καθώς μπορεί να σπάσει την τρίχα. Να είστε τρυφεροί με τα μαλλιά σας.

                                                                                                        

  • Χρησιμοποιήστε Χτένες με Μεγάλα Αραιά Δόντια

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι εύθραυστα και επιρρεπή σε φθορές. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια χτένα με μεγάλα αραιά δόντια για να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας. Αυτό το είδος χτένας αποτρέπει τη ζημιά στα μαλλιά σας.

  • Πιείτε Νερό

Η εσωτερική ενυδάτωση σε συνδυασμό με την εξωτερική ενυδάτωση είναι το κλειδί για καλά ισορροπημένα και υγιή μαλλιά. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και έλαια, αλλά η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού κάθε μέρα εξασφαλίζει την καλή υγεία των μαλλιών.

                                                                                                    

  • Φάτε Υγιεινά

Θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε «είμαστε ότι τρώμε». Τα μαλλιά σας είναι κατασκευασμένα από πρωτεΐνες και αμινοξέα. Χρειάζεται τη σωστή διατροφή για να αναπτυχθούν καλά και να διατηρηθούν. Τα αυγά, τα μούρα, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι γλυκοπατάτες είναι μερικές από τις πολλές υπέροχες τροφές για υγιή μαλλιά.

                                                                                                

Μοιραστείτε το!

Select Location