espa
GR
EN
GR|EN

Η Πόλη Μας

Ένα καταπληκτικό μέρος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Ένα μέρος όπου μπορείτε να νιώσετε το φρέσκο αεράκι, τη ζεστή άμμο στα πόδια σας και τον ήλιο να αντανακλά στα κρυστάλλινα νερά.

Η Κατερίνη είναι πόλη και δήμος στη βόρεια Ελλάδα, πρωτεύουσα της επαρχίας Πιερίας στην Κεντρική Μακεδονία, Ελλάδα. Ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη βόρεια Ελλάδα, η Κατερίνη βρίσκεται κοντά στη θάλασσα (7 χλμ.) Και σε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως η αρχαία πόλη του Δίου (5ος αιώνας π.Χ., 17 χλμ.), Η αρχαία Λειβίθρα (27 χλμ. ) και το Κάστρο του Πλαταμώνα. Οι παραλίες Κορινός, Παραλία και Ολυμπιακή Ακτή επισκέπτονται Έλληνες και ξένους τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η βάση του Ολύμπου και η πόλη του Λιτόχωρου, απέχουν περίπου 20 χλμ. Από το κέντρο της Κατερίνης, ενώ υπάρχει το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου στο Όρος Πιερίας σε απόσταση 33,4 χλμ. Από το κέντρο της πόλης.

Η Παραλία Κατερίνης είναι το σπίτι μας, στο Greekseller.com. Όπως μπορείτε να δείτε στην ιστορία μας, εκεί που ξεκινήσαμε πριν από 25 χρόνια, και είμαστε ακόμα εδώ. Υποστηρίζοντας τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τους παραγωγούς της πόλης μας. Στον ιστότοπό μας μπορείτε να βρείτε προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις, όπως λουκούμι, ξηρούς καρπούς, κρασί και ούζο. Εκτιμούμε τους συνεργάτες μας και υποστηρίζουμε τα ποιοτικά προϊόντα. Καθώς εκτιμούμε επίσης τα ελληνικά προϊόντα και την εκπληκτική αυθεντικότητα της χώρας μας! Σας φέρνουμε την πατρίδα μας, μαζί με αυτές τις υπέροχες γεύσεις.

Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Κατερίνη, Πιερία:

  1. Η Κατερίνη βρίσκεται κοντά σε πολλά χωριά που φημίζονται για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους. Συγκεκριμένα, τα ακτινίδια και τα κεράσια είναι μια από τις πιο σημαντικές παραγωγές στην περιοχή, καθώς και οι φράουλες. Υπάρχει επίσης η καλλιέργεια καπνού στην περιοχή και πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν σημαντικούς πόρους για την ανάπτυξή του και για τις εξαγωγές του προϊόντος.
  2. Το κλίμα της είναι κυρίως μεσογειακού τύπου με ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς χειμώνες. Ο έντονος χειμερινός καιρός είναι συνηθισμένος στα κεντρικά και δυτικά μέρη της Πιερίας, ειδικά στα Πιέρια Όρη και στον Όλυμπο.
  3. Το όνομα Πιερία έχει συνδεθεί με τον ομηρικό πῖαρ "λίπος", πίειραν ἄρουραν "εύφορη γη" με μεταφορική έννοια.
  4. Το Φεστιβάλ Ολύμπου διοργανώνεται κάθε χρόνο, όπου διάσημοι καλλιτέχνες παίζουν στο Δίον και σε πολλά άλλα μέρη. Το αρχαίο θέατρο, η μουσική και κάθε είδους τέχνη αποτελούν μέρος του Φεστιβάλ Ολύμπου.
  5. Ο Όλυμπος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Κατερίνη, επίσης γνωστή ως το σπίτι των Θεών, λόγω του Δωδεκάθεου.

Λοιπόν, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα θέλαμε να σας πούμε για το σπίτι μας, αλλά ένα άρθρο δεν είναι αρκετό! Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τα καταπληκτικά μέρη μας, να κάνετε ηλιοθεραπεία, να κολυμπήσετε και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα με την υπέροχη θέα στον Όλυμπο.

Μοιραστείτε το!

Select Location