espa
GR
EN
GR|EN

Φυστίκι Αιγίνης η απόλυτη υπερτροφή

Η τέλεια υπερτροφή σε μια χούφτα

Είναι γευστικά, τραγανά και απολαυστικά, όμως είναι και και μια ανεκτίμητη υπερτροφή. Τα φυστίκια Αιγίνης ή κελυφωτά φυστίκια μας παρέχουν περισσότερα καλά από όσα μπορείτε να φανταστείτε. Χαρακτηριστικό των κελυφωτών φιστικιών είναι ότι είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα και συγκεκριμένα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Η περιεκτικότητα των ξηρών καρπών σε λίπος βοηθάει στον γρήγορο κορεσμό και στη διαχείριση της πείνας. Επίσης, τα αγαπημένα μας φιστίκια περιέχουν ιχνοστοιχεία όπως ο χαλκός και το μαγγάνιο, φυτικές ίνες, φυτικές στερόλες και αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως η λουτεΐνη και οι ανθοκυανίνες, δυο συστατικά στα οποία ο καρπός του φιστικιού οφείλει το μοναδικό πράσινο-μοβ χρώμα του.

Τα κελυφωτά φυστίκια και οι ιδιότητές τους:

Βελτίωση επίπεδων σακχάρου:

Επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι η προσθήκη φιστικιών στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, τη λειτουργία του ενδοθηλίου, καθώς και παραμέτρους που σχετίζονται με τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες.

Βελτίωση χοληστερόλης:

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η συστηματική κατανάλωση φιστικιών βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ, δηλαδή βελτιώνει τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης, αυξάνει την «καλή» HDL χοληστερόλη σε υγιείς ενήλικες, ενώ προσδίδει και σημαντικά αντιοξειδωτικά οφέλη.

Καταπολεμηση των ασθενειών των ματιών:

Δεδομένου ότι τα προβλήματα όρασης είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν τους ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν, τα φιστίκια Αιγίνης μπορούν να βοηθήσουν επειδή περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτά τα καροτενοειδή λειτουργούν σαν αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας τους ιστούς του σώματος από τη ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό οδηγεί σε μια συνολική μείωση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος:

Εκτός από την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βελτίωση της υγείας του αίματος, η βιταμίνη Β6 μπορεί, επίσης, να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Μια ανεπάρκεια της βιταμίνης Β6 μπορεί να κάνει το ανοσοποιητικό πολύ αδύναμο για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και τις ασθένειες. Πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετή βιταμίνη Β6 και αυτό μπορεί να διορθωθεί με την κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης.Τα φιστίκια Αιγίνης είναι μία υπερτροφή που θα πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και κατά συνέπεια θα πρέπει οι επαγγελματίες να τα προσθέτουν σε όλο και περισσότερα παρασκευάσματα.

Προσπαθήστε λοιπόν να τα προσθέσετε στην καθημερινότητά σας, εφόσον είναι και ένα πεντανόστιμο σνακ!

Προϊόντα Συνταγής

Μοιραστείτε το!

Select Location