espa
GR
EN
GR|EN

February 16, 2020

Ελλάδα

Ελλάδα, γνωρίστε τον Παράδεισο στη Γη σε ένα άρθρο για τον πολιτισμό μας!

Φαίνονται τόσα πολλά να γράψουψε στα λόγια, αλλά οι σωστές λέξεις είναι ζεστές καρδιές, αγάπη και σεβασμός! Αυτό μας έκανε τη χώρα που είμαστε σήμερα και μας ανέδειξε όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε για την Ελλάδα που δεν νομίζω ότι μπορώ να σας πω σε ένα σύντομο άρθρο. Θα προσπαθήσω όμως.

Η Ελλάδα θεωρείται ευρέως ως η βάση του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας. Οι σύγχρονες δημοκρατίες οφείλουν το χρέος των ελληνικών πεποιθήσεων στην κυβέρνηση από τον λαό, τη δίκη από το νόμο και την ισότητα βάσει του νόμου. Οι αρχαίοι Έλληνες πρωτοστάτησαν σε πολλούς τομείς που βασίζονται στη συστηματική σκέψη, όπως η βιολογία, η γεωμετρία, η ιστορία, η φιλοσοφία και η φυσική. Εισήγαγαν τόσο σημαντικές λογοτεχνικές μορφές όπως η επική και λυρική ποίηση, η ιστορία, η τραγωδία και η κωμωδία. Στην επιδίωξη της τάξης και της αναλογίας, οι Έλληνες δημιούργησαν μια ιδανική ομορφιά που επηρέασε έντονα τη δυτική τέχνη.

Επηρεάζοντας τους πολιτισμούς μέσω των τεχνών, του χορού, του θεάτρου, της λογοτεχνίας και των επιστημών, η Ελλάδα είναι μια χώρα που λέγεται «Παράδεισος στη Γη». Η φύση έχει ευλογήσει την Ελλάδα με πολλά πράγματα, όπως η μαστίχα της Χίου, οι ελιές, η καταπληκτική Μεσόγειος Θάλασσα και πολλά άλλα.

Η αρχαία ιστορία ορίζει αυτήν τη χώρα. Γεμάτη αξιοθέατα όπως ο Παρθενώνας, η Ακρόπολη, και μερικά λιγότερο γνωστά στο κοινό σε μικρότερες πόλεις, όπως η βάση μας, η Κατερίνη, όπως το Δίον ακριβώς κάτω από τον Όλυμπο, το σπίτι των θεών.

Κάθε μέρος στην Ελλάδα είναι ευλογημένο με τη δική του αξία. Αν μπορούσαμε να βάλουμε όλη την Ελλάδα σε ένα μικρό μπουκάλι και να την ανοίξουμε, θα βγαίνει ένα άρωμα από ελαιόδεντρα, θάλασσα και ένα σωρό μπαχαρικά. Ίσως αυτό είναι που μας ενέπνευσε, αυτό το παραδεισένιο μέρος, να εξελιχθεί. Τόσοι πολλοί γνωστοί ποιητές, φιλόσοφοι, επιστήμονες όπως ο Όμηρος, ο Πίνδαρος, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης (πατέρας της φιλοσοφίας), ο Πυθαγόρας και άλλοι ήταν Έλληνες.

Συνοψίζοντας, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση είναι αδύνατο, η ιστορία, η παράδοση και κάθε είδους πράγμα που υπάρχει στις μέρες μας το χρωστάμε σε αυτούς τους ανθρώπους. Κάθε μέρα σε αυτήν τη χώρα είναι μια έμπνευση όπως ήταν στα αρχαία χρόνια και θα παραμείνει η ίδια. Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, οι αξίες παραμένουν οι ίδιες και η Ελλάδα θα είναι επίσης, μια χώρα γεμάτη πολιτισμό, καλοί άνθρωποι, αγάπη, φαγητό,  λίγο ούζο και ΟΠΑ!

Μοιραστείτε το!

Select Location