espa
GR
EN
GR|EN

June 27, 2020

Έκθεση στον Ήλιο και Προστασία

Ο ήλιος είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας, αλλά και επικίνδυνος. Μάθετε πώς να προστατεύεστε από αυτόν.

Ο ήλιος είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Η διάθεσή, η υγεία και η ευεξία μας εξαρτώνται από αυτόν. Όπως τον χρειαζόμαστε για ένα καλό ποσοστό βιταμίνης D στο σώμα μας. Ακόμα κι αν ο ήλιος είναι τόσο μεγάλο μέρος των θετικών πραγμάτων στη ζωή μας, είναι επίσης υπεύθυνος για μεγάλη ζημιά εάν δεν είμαστε προσεκτικοί.

Η προστασία από τον ήλιο αυτές τις μέρες είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα. Η έκθεση στον ήλιο δεν είναι επιβλαβής μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι επικίνδυνη ακόμη και το χειμώνα, πίσω από τα σύννεφα. Η έκθεση χωρίς προστασία μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος, ο οποίος έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν. Έτσι, εάν μπορούμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο, πρέπει να το κάνουμε καθημερινά και να το κάνουμε σωστά.

Ακολουθούν ορισμένα βήματα για τη σωστή προστασία από τον ήλιο:

  • Χρησιμοποιείστε αντηλιακό κάθε μέρα, ακόμα κι αν έχει συννεφιά.
  • Εφαρμόστε τουλάχιστον μια ουγγιά αντηλιακού (αρκετή για να γεμίσετε ένα γυάλινο σφηνάκι) τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά πριν βγείτε έξω. Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο για τα χείλη ή κραγιόν που περιέχει αντηλιακό με παράγοντα προστασίας από τον ήλιο (SPF) τουλάχιστον 30.
  • Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που προστατεύει τόσο από την ακτινοβολία UVA όσο και από την UVB. Βεβαιωθείτε ότι είναι αδιάβροχο και έχει SPF 30 ή μεγαλύτερο. Άλλα αντηλιακά μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τον ήλιο, αλλά δεν προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος.
  • Εφαρμόστε ξανά αντηλιακό κάθε δύο ώρες. Εφαρμόστε ξανά κάθε ώρα εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε.
  • Να είστε πολύ προσεκτικοί γύρω από το νερό και την άμμο. Αυτές οι επιφάνειες αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να εμφανιστεί ηλιακό έγκαυμα.
  • Κρατήστε τα μωρά κάτω των 6 μηνών πλήρως καλυμμένα και στη σκιά.
  • Περιορίστε το χρονικό διάστημα που βρίσκεστε στον ήλιο μεταξύ 10:00 π.μ. και 4:00 μ.μ. Τότε οι ακτίνες του ήλιου είναι οι πιο έντονες. Εξασκηθείτε στον κανόνα σκιάς: εάν η σκιά σας είναι μικρότερη από εσάς, οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές και θα πρέπει να βρείτε σκιά.
  • Εάν είναι δυνατόν, φορέστε ένα μακρυμάνικο πουκάμισο και μακρύ παντελόνι.
  • Φορέστε ένα καπέλο που σκιάζει το πρόσωπο, το λαιμό και τα αυτιά σας και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Γυαλιά ηλίου με φακούς που έχουν απορρόφηση UV από 99% έως 100% παρέχουν βέλτιστη προστασία για τα μάτια και το περιβάλλον δέρμα.
  • Να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να σας κάνουν πιο ευαίσθητους στον ήλιο.

Απολαύστε τον ήλιο με υπευθυνότητα!

Μοιραστείτε το!

Select Location